Belgen chauvinistisch: Mertens = Messi

Haha, grappig volkje toch, die Belgen. Noemen ons steevast chauvinistisch, als we er tijdens een EK of WK weer een volksfeest van maken. Mogen wij, lieve Zuiderburen, als we, met uitzondering van het WK in 2002 (Nog bedankt Louis!) op vrijwel elk eindtoernooi een rol van betekenis spelen en afgelopen zomer zelfs op een haar na wereldkampioen waren? Nee, jullie zijn lekker. Al jaren elke zomer verplicht gluren naar wielrennen, omdat jullie voetbal geen fluit voorstelt (Sorry Mario..).

En nu jullie na jaren lang wegkwijnen in de krochten van de wereldranglijst eindelijk een beetje acceptabel voetbal tonen, wordt elke Rode Duivel direct tot rechtstreekse Godezoon bestempeld. In het Belgische Nieuwsblad vergelijkt men Dries Mertens met Lionel Messi. Ja, we moesten het ook 3x lezen, maar het is echt zo. Gelukkig blijft de kleine vleugelspits zelf nog een piepklein beetje realistisch, maar toch: “Ik denk niet dat ik me met hem mag vergelijken. Hij maakt het verschil bij een veel grotere ploeg, hij is een niveau apart. Het maakt hem niet uit wie er tegenover hem staat, hij speelt hem uit.”

Laatste berichten

Sabia danst nu voor Rafael

Jarenlang in de schaduw van Yolanthe en Sylvie, maar nu heeft ook Sabia Boulahrouz zich genesteld in de spotlights. Glamour, daar is Sabia nooit vies van geweest. Wist u namelijk...
Lees verder >

De stoeipoes van Andy van der Meyde

Aangezien u als echte kerel bloot buitengewoon vies en afschuwelijk vindt, kent u deze stoeipoes van Andy van der Meyde, natuurlijk niet reeds uit de Playboy, waar zij reeds tweemaal...
Lees verder >

Heisse mädels van het Bayern-oktoberfest

Genetisch is nou eenmaal bepaald dat we nooit echt warme gevoelens kunnen opbrengen voor alles wat Duits is. Iets met een oorlog, een verloren WK-finale en kuilen op het strand....
Lees verder >

Het lachende blondje van Jens Toornstra

Een paar jaar terug nog spelend voor Alphense Boys, tegenwoordig één van de meest begeerde spelers van ADO. Jens Toornstra maakt een bijzondere loopbaan door. Een carrière die wij hem...
Lees verder >