Tijdbom Cruijff nadert explosie

Ladies and gentlemen, place your bets, please! Hoeveel dagen gaat het verstandshuwelijk tussen Cruijff en Ajax nog standhouden? U mag het zeggen. Wat zat hij er vredig bij hè, gisteren in de skybox van de Arena. Beetje gluren naar alles wat ‘Barcelona-onwaardig’ was bij Ajax. Wij kunnen zijn bevindingen zo langzamerhand wel raden: het feit dat Ajax niet won van Lyon lag niet aan de gemiste kansen van Toby Alderweireld en Miki Sulejmani, maar aan de falende jeugdopleiding en het incapabele bestuur. Dat is immers de oorzaak van ieder puntenverlies, meent Cruijff.

Het was ook eigenlijk naïef om te denken dat de relatie tussen Cruijff en Ajax zou zijn verbeterd. We hadden moeten weten hoe eigenwijs El Salvador is. Het is buigen of barsten: hij krijgt zijn zin en anders zoeken ze het maar uit. Zeg maar het tegenovergestelde van het Nederlandse poldermodel. We hadden moeten weten dat Cruijffs droomkandidaat voor de vacante positie van algemeen directeur Tscheu la Ling niet zomaar uit beeld zou verdwijnen nadat de Raad van Commissarissen hem afwees. Dom van ons. Hoe stronteigenwijs Cruijff wel niet is bleek uit zijn actie om Tscheu gewoon mee te nemen naar zijn besprekingen met de Ajax-top. ,,Jongens, allemaal leuk en aardig dat jullie Tscheu niet willen, maar hier is hij toch.” Naar verluidt is Edgar Davids woedend weggelopen uit de meeting en is de Raad not amused. Kortom: Joep Schreuder zal al wel weer in de auto zitten richting Amsterdam. Het is weer Cruijff Crisis bij Ajax. Zucht.

Laatste berichten

Sabia danst nu voor Rafael

Jarenlang in de schaduw van Yolanthe en Sylvie, maar nu heeft ook Sabia Boulahrouz zich genesteld in de spotlights. Glamour, daar is Sabia nooit vies van geweest. Wist u namelijk...
Lees verder >

De stoeipoes van Andy van der Meyde

Aangezien u als echte kerel bloot buitengewoon vies en afschuwelijk vindt, kent u deze stoeipoes van Andy van der Meyde, natuurlijk niet reeds uit de Playboy, waar zij reeds tweemaal...
Lees verder >

Heisse mädels van het Bayern-oktoberfest

Genetisch is nou eenmaal bepaald dat we nooit echt warme gevoelens kunnen opbrengen voor alles wat Duits is. Iets met een oorlog, een verloren WK-finale en kuilen op het strand....
Lees verder >

Het lachende blondje van Jens Toornstra

Een paar jaar terug nog spelend voor Alphense Boys, tegenwoordig één van de meest begeerde spelers van ADO. Jens Toornstra maakt een bijzondere loopbaan door. Een carrière die wij hem...
Lees verder >