enohovertredingjapankameroen

Raar fenomeen; de schwalbe

Eigenlijk zijn we in het voetbal al helemaal gewend aan toneelspel. Gewillig naar de grond gaan bijvoorbeeld, is gewoon geaccepteerd. Op je linkerbeen getrapt worden en dan, al kermend op de grond, je rechtervoet vastpakken. Wordt het niet eens tijd om op te treden tegen al dit mietjesgedrag?

Het is echt een pure voetbalziekte. Formule 1 coureurs rammen soms met 300 kilometer per uur een muurtje. Dan stappen ze uit of ze zijn (zwaar)gewond en blijven zitten. Je zult nooit een rijder uit de wagen zien klimmen om vervolgens een toneelstukje op te voeren. Hoofdpijn faken. Dat gebeurt niet. Boksers gaan of knock-out, of ze staan zo snel mogelijk op. Je ziet die vechtersbazen niet als kleine kinderen janken als ze een tik tegen het hoofd krijgen. Alleen in het voetbal vinden we het doodnormaal, al dat gerol en gezanik. Het wordt zelfs toegejuicht. Op hoog niveau moet je ook slim zijn, zeggen ze dan.

Kan er nog iets tegen de schwalbe gedaan worden? Waarschijnlijk is het te laat. Achteraf straffen, je zou er een dagtaak aan hebben. De fopduik is algemeen aanvaard, helaas. We noemen het alleen een schwalbe als een speler helemaal niet geraakt is. Dan wil er nog wel eens iemand klagen. Maar toneelspel vindt nog veel vaker plaats. Continu eigenlijk. Licht geraakt worden en dan minutenlang blijven liggen. Orde van de dag. Daar is niet meer tegen op te treden. Jammer.

Laatste berichten

Sabia danst nu voor Rafael

Jarenlang in de schaduw van Yolanthe en Sylvie, maar nu heeft ook Sabia Boulahrouz zich genesteld in de spotlights. Glamour, daar is Sabia nooit vies van geweest. Wist u namelijk...
Lees verder >

De stoeipoes van Andy van der Meyde

Aangezien u als echte kerel bloot buitengewoon vies en afschuwelijk vindt, kent u deze stoeipoes van Andy van der Meyde, natuurlijk niet reeds uit de Playboy, waar zij reeds tweemaal...
Lees verder >

Heisse mädels van het Bayern-oktoberfest

Genetisch is nou eenmaal bepaald dat we nooit echt warme gevoelens kunnen opbrengen voor alles wat Duits is. Iets met een oorlog, een verloren WK-finale en kuilen op het strand....
Lees verder >

Het lachende blondje van Jens Toornstra

Een paar jaar terug nog spelend voor Alphense Boys, tegenwoordig één van de meest begeerde spelers van ADO. Jens Toornstra maakt een bijzondere loopbaan door. Een carrière die wij hem...
Lees verder >