bertvanmarwijk

Kapitein Bert moet wieberen

De KNVB is serieus aan het overwegen om Bert van Marwijk binnenboord te houden. Que? Wat roken ze daar in Zeist? En belangrijker, mogen wij ook wat van die shit proberen?

Lekker tactisch Bert van Oostveen. De directeur betaald voetbal heeft het boek ‘beleid voor dummies’ blijkbaar nooit gelezen. Vlak na een desastreus toernooi al door laat sijpelen dat je wellicht verder wil met Van Marwijk. Dan ben je slim bezig, NOT! Hoe hard komt dit aan bij de spelers? Allerlei scenario’s kun je verzinnen. Wesley Sneijder kruipt huilend bij Yolanthe op schoot, Wilfred Bouma geeft thuis bij gebrek aan een teamarts zijn vrouw een klap duw, Gregory van der Wiel vindt plots wel inspiratie en schrijft spontaan een anti-Bert hip hop track, Klaas Jan Huntelaar stopt met voetbal en houdt het voortaan bij vissen in de Achterhoek, zoiets.

Waarom ook maar overwegen om door te gaan met Van Marwijk? Na het WK was er nog geen directe aanleiding om hem bij het grof vuil te zetten, dat klopt. Verf zien opdrogen was weliswaar opwindender dan kijken naar de potjes van Oranje in donker Afrika, maar toch…Bertje loodste onze jongens naar de finale, ook al gebeurde dat met droog brood-voetbal.

Nu is er alle aanleiding om Bert voor eens en voor altijd te lozen. Oranje deed in de Oekraine denken aan cruiseschip de Costa Concordia, hulpeloos dobberend, met Van Marwijk in de rol van kapitein Francesco Schettino. Het is simpel. Bert moet wieberen, en wel nu. Kunnen we speciaal voor dit geval die versoepeling van het ontslagrecht nu al doordrukken?

Laatste berichten

Sabia danst nu voor Rafael

Jarenlang in de schaduw van Yolanthe en Sylvie, maar nu heeft ook Sabia Boulahrouz zich genesteld in de spotlights. Glamour, daar is Sabia nooit vies van geweest. Wist u namelijk...
Lees verder >

De stoeipoes van Andy van der Meyde

Aangezien u als echte kerel bloot buitengewoon vies en afschuwelijk vindt, kent u deze stoeipoes van Andy van der Meyde, natuurlijk niet reeds uit de Playboy, waar zij reeds tweemaal...
Lees verder >

Heisse mädels van het Bayern-oktoberfest

Genetisch is nou eenmaal bepaald dat we nooit echt warme gevoelens kunnen opbrengen voor alles wat Duits is. Iets met een oorlog, een verloren WK-finale en kuilen op het strand....
Lees verder >

Het lachende blondje van Jens Toornstra

Een paar jaar terug nog spelend voor Alphense Boys, tegenwoordig één van de meest begeerde spelers van ADO. Jens Toornstra maakt een bijzondere loopbaan door. Een carrière die wij hem...
Lees verder >