fifablatter

FIFA. Vooruitstrevend. Razendsnel.

Voor de deur van het hoofdkantoor van de FIFA zijn speciale parkeerplaatsen ingericht. Niet voor grote limo’s, maar voor rollatoren en scootmobielen. Dé vervoersmiddelen voor de bobo’s van de wereldvoetbalbond. De vergadering over het invoeren van de doellijncamera is eindelijk afgerond. Het gesprek begon in 1967.

Vlak nadat Engeland met een fantoomgoal wereldkampioen werd. Enkele oudere heren van de FIFA vonden het een mooi moment om eens te praten over het gebruik van camerabeelden, om te checken of de bal de lijn had gepasseerd.

De vergadering liep echter nogal stroef. Er moesten stoma’s geleegd worden, de voorgangers van Blatter hadden last van winderigheid en de helft van de bobo’s was na 1 minuut 23 – op de kop af – weer vergeten welk onderwerp er ook al weer op agenda stond. Af en toe ging er iemand dood, wat de snelheid ook al niet echt ten goede kwam.

Het geraniumbedrijf op de hoek van het hoofdkantoor beleefde prachtige jaren. Ook de bingokaarten waren niet aan te slepen. Na zo’n lange vergadering van een kwartier werd er rustig nog een uur aan de molen met balletjes gedraaid, voordat het gezelschap onder begeleiding van een verpleger het voorverwarmde bed opzocht.

Deze week eindigde de slepende bijeenkomst eindelijk. De laatste man uit het grijze gezelschap wist daadwerkelijk een handtekening te zetten, zonder eerst de rest van het papiertje per ongeluk onder te krassen.

1 minuut 23 klonk er gejuich. Toen vroeg vrijwel iedereen zich af waarom er geklapt werd.

Op naar een volgend onderwerp!

FIFA. Vooruitstrevend. Razendsnel. Respect!

Laatste berichten

Sabia danst nu voor Rafael

Jarenlang in de schaduw van Yolanthe en Sylvie, maar nu heeft ook Sabia Boulahrouz zich genesteld in de spotlights. Glamour, daar is Sabia nooit vies van geweest. Wist u namelijk...
Lees verder >

De stoeipoes van Andy van der Meyde

Aangezien u als echte kerel bloot buitengewoon vies en afschuwelijk vindt, kent u deze stoeipoes van Andy van der Meyde, natuurlijk niet reeds uit de Playboy, waar zij reeds tweemaal...
Lees verder >

Heisse mädels van het Bayern-oktoberfest

Genetisch is nou eenmaal bepaald dat we nooit echt warme gevoelens kunnen opbrengen voor alles wat Duits is. Iets met een oorlog, een verloren WK-finale en kuilen op het strand....
Lees verder >

Het lachende blondje van Jens Toornstra

Een paar jaar terug nog spelend voor Alphense Boys, tegenwoordig één van de meest begeerde spelers van ADO. Jens Toornstra maakt een bijzondere loopbaan door. Een carrière die wij hem...
Lees verder >