labyad

We love Twitter

Trainers en de communicatie-koekwauzen van de clubs haten het, voetballers zijn er gek op. Twitter. Dankzij de internetdienst komt echt belangrijk nieuws voorbij de sicherheitsdienst van de eredivisieclubs. Dit seizoen kent een hoopvolle Twitter-start.

Zakaria Labyad. U weet wel, dat misdeelde kind van FC Brabandia, die de titel Top-Rob Oudkerk-Marokkaan niet meer kan ontgaan. Jarenlang gepamperd op de Herdgang en nu als een dief in de nacht vertrokken naar Portugal. Tijdens de eerste training van Dick Advocaat in Eindhoven twitterde hij doodleuk ‘ik lig nog in bed’. Dan heb je het begrepen. Dat willen wij weten, Zakaria. Je ziet het ook voor je. Terwijl Mark van Bommel zich onder de brandende zon afvraagt waarom hij in vredesnaam niet in Milaan is gebleven, ligt Zakaria al neuspeuterend onder de lakens, ondertussen een glossy folder lezend over hippe appartementen in Lissabon. Om van te houden, die teringlijer. Prachtig.

Verder viel deze week het twittergedrag van Rodney Sneijder op. De enige echte fan van Wes meldde dat hij naar Waalwijk ging. Voldoende voor een regionale Utregse zender om een transfer van Rodney naar RKC Waalwijk te ‘bevestigen’. Sneijder reageerde snel, sprak van onzinberichten (kijk eens op je eigen account, Rod) en tweette dat hij alleen in Waalwijk was “om meubels te kopen”.  Je ziet het weer voor je. Rodney die bij de lokale meubelboer klaagt over de prijs van een spuuglelijk designbankje. ‘Wat nou 300 euro? Met wat ik verdien, kan ik jouw hele leven kopen’, hoor je hem in gedachten Arnautoviciaanse teksten slingeren richting de meubelverkoper. Ga zo door Rodney.

Deze week was er echter ook iemand uit de voetballerij die er helaas geen reet van snapt. Ronald Koeman. Lang moest hij niets van Twitter hebben, maar nu is Ronald om. Koeman heeft sinds kort een account.  Helaas geen originele naam zoals @sneeuwvlokjeveegtkondtafaangermaansshirt, maar doodsimpel  @Koeman1963. De trainert van 010 wil alleen ‘vakgerelateerde’ berichten op Twitter zetten.  Lekker online de vakgek uithangen, die Ronald. Gaap. Whatever.

Heren voetballers, volg dit seizoen het voorbeeld van Zakaria en Rodney. Daar houden wij van.

Laatste berichten

Sabia danst nu voor Rafael

Jarenlang in de schaduw van Yolanthe en Sylvie, maar nu heeft ook Sabia Boulahrouz zich genesteld in de spotlights. Glamour, daar is Sabia nooit vies van geweest. Wist u namelijk...
Lees verder >

De stoeipoes van Andy van der Meyde

Aangezien u als echte kerel bloot buitengewoon vies en afschuwelijk vindt, kent u deze stoeipoes van Andy van der Meyde, natuurlijk niet reeds uit de Playboy, waar zij reeds tweemaal...
Lees verder >

Heisse mädels van het Bayern-oktoberfest

Genetisch is nou eenmaal bepaald dat we nooit echt warme gevoelens kunnen opbrengen voor alles wat Duits is. Iets met een oorlog, een verloren WK-finale en kuilen op het strand....
Lees verder >

Het lachende blondje van Jens Toornstra

Een paar jaar terug nog spelend voor Alphense Boys, tegenwoordig één van de meest begeerde spelers van ADO. Jens Toornstra maakt een bijzondere loopbaan door. Een carrière die wij hem...
Lees verder >